Fenntarthatósági témahét 2022

2022. április 25.

2022.04.25-én beüzemeltük a Levegő Munkacsoporttól a Mérj velünk! 2.0 programban pályázott iskolai levegőminőség-mérő készüléket. Az eszköz segítségével egy országos rendszerbe továbbítunk adatokat az iskola környékének levegőminőségéről. A program célja, hogy diákjaink gyakorlati oktatásban részesüljenek a környezetükről, e programban leginkább a levegő minőségéről.

 

A működő eszközök, így a tatai is, az alábbi térképeken érhetők el: 
https://sensor.community/en/
https://opensensemap.org/

2022. április 26.

A Magyar Természetvédők Szövetsége szervezésében Lengyel István projektvezető tartott éghajlatvédelemmel kapcsolatos interaktív szemléletformáló foglalkozást a 11. B osztály részvételével. A játékos foglalkozás a diákok mindennapjain keresztül mutatta be az éghajlatváltozás témakörét, kihívásait és praktikus tanácsokat adott a környezettudatosabb mindennapok megvalósítására iskolán belül és kívül. Egy közösen kitöltött kvíz után egy környezettudatos napunkat terveztük meg. A foglalkozás 3. részében szituációs feladatot oldottunk vita módszerével, ahol a diákoknak különböző szerepekbe kellett beleélniük magukat és környezettudatos döntés hozni. 
Köszönjük Lengyel Istvánnak a nagyon érdekes foglalkozást, remekül éreztük magunkat ebben a 90 percben, sokat tanultunk! 

2022. április 27.

A Fenntarthatósági Témahét 3. napján „Zero Waste” műhelyt csináltunk a 10. D és 11. E vállalkozó szellemű diákjaival, akik saját ötleteikkel, kreatívitásukkal járultak hozzá ahhoz, hogy sikeres legyen ez a kezdeményezés. A műhely különböző sarkai egy-egy témát jártak körül a fenntarthatóság, a hulladékmentes élet és az egyéni felelősség szempontjából. Kiemelt témánk volt a divat, a szépség, tisztaság, a kert és az élelembiztonság. Varrodánkban minden csapatnak készült egy-egy újrahasználható termék. A 9. évfolyam minden osztálya 5 fővel látogatta meg a rendezvényt és egy kvíz megoldásával bizonyították, hogy mit tanultak és hogy azt is, vannak jó ötleteik a témákban.
Köszönjük a sok pozitív visszajelzést!