Kollégium

A TSZC Bláthy Ottó Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium már évek óta működteti 52 fős kollégiumát Tatán. A vonattal és busszal könnyen megközelíthető kollégium ideális szálláshelyet biztosít családi és osztálykirándulások, zenei és egyéb táborok résztvevőinek. A korszerűen és ízlésesen berendezett négyágyas, fürdőszobás szobák, a társalgó és az étterem mind az idelátogatók kényelmét szolgálja. 2018-ban a kollégium épülete teljes körű külső és belső felújításon esett át, valamit korszerű gépészetet és energetikai rendszert kapott.

Tata, a barokk kisváros, számtalan látnivalót kínál. Fellner Jakab tájba illő alkotásai közül az Esterházy kastély, a Nagytemplom, a piarista rendház jelentős. Nem szabad elfeledkeznünk a város jelképévé vált reneszánsz várról, amelyet Mátyás király alakíttatott át pompás palotává.

A vár-, a geológiai múzeum és a görög-római szobormásolatok múzeuma igazi kincseket rejtenek. A „vizek” városának malmai emlékeztetnek a hajdani -és újra feltörő- források gazdagságára. Az egész város klímáját meghatározza az Öreg-tó és Cseke-tó hűsítő vize, amelyek vízi sportolásra, strandolásra, horgászásra egyaránt alkalmasak. Tata környéke is gazdag nevezetességekben:

Agostyáni arborétum (8 km) 26 hektáros parkban ritka fenyők, óriási ciprusok, libanoni ciprusok
Vértesszőlős (4 km) Kb. félmillió éves előember lelőhelye
Várgesztes(24 km) A XIV. századi királyi Gesztesi várral. Innen néhány km. a Közép-Európában is egyedüli barokk műemlék-együttes, a kamanduli remeteség Majkon.

Elérhetőségek

Cím 2890 Tata, Bercsényi utca 7.
Titkárság 70/684-88-06
E-mail titkarsag@blathy-tata.hu

Közétkeztetés igénybevétele